KONKURS PLOTËSUES PËR REGJISTRIMIN E STUDENTËVE NË VITIN E PARË TË STUDIMEVE

  Universiteti i Prishtinës, në vitin e parë të studimeve, në konkursin plotësues për vitin akademik 2012-2013, do të regjistrojë 4023 studentë, prej të cilëve 2713 studentë të rregullt dhe 1310 studentë me korrespondencë.
  Universiteti do të regjistrojë edhe 231 studentë të rregullt nga Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi dhe Presheva e Bujanoci, si dhe 261 studentë nga minoritetet: boshnjakë, turq, romë, ashkali dhe egjiptianë.

  Të drejtë pranimi në Universitetin e Prishtinës kanë të gjithë kandidatët të cilët e kanë përfunduar me sukses shkollën e mesme në Kosovë dhe e kanë diplomën për shkollimin e kryer.
  Në Universitet mund të pranohen edhe studentët nga shtetet e tjera, në bazë të kuotave të përcaktuara nga MASHT-i.
  Kandidatët jokosovarë dhe minoritarë kanë të drejtë të konkurrojnë dhe të pranohen vetëm në kuotat e parapara për ta.
  Kandidatë jokosovarë konsiderohen ata kandidatë që e kanë mbaruar shkollimin e mesëm jashtë Kosovës dhe me rastin e paraqitjes në konkurs, duhet t’i kenë të nostrifikuara dokumentet e shkollimit.
  Njohja (nostrifikimi) e diplomave bëhet në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.
  Secili kandidatë mund të konkurrojë vetëm në një fakultet, departament apo drejtim.
  Kandidatët që refuzohen mund t’i paraqesin ankesë Këshillit të Fakultetit, të njëjtën ditë kur janë njoftuar për rezultatet e provimit pranues. Pas këtij afati, ankesat nuk do të pranohen. Këshilli merr vendim për ankesën ditën e nesërme.
   

  Për më shumë shkarkoni dokumentin këtu.
   

Arkiva e lajmeve

«tetor»
MaEnPrShDi
301 23 456
78910 111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910